Dé combinatie van een 'fudgy' brownie en 'chewy' cookie

Tijdens onze vakantie in Frankrijk proefden we voor het eerst de perfecte Brookie, en het was liefde op het eerste gezicht—of beter gezegd, eerste hap!
Die combinatie van een fudgy brownie en een chewy cookie was gewoon té lekker om niet zelf te proberen.
Wat moeilijker was dan ik dacht. De meeste recepten die ik vond waren veel te droog.
Dus ging ik zelf experimenteren met hoeveelheden. Mét resultaat!
Elke keer kwam ik er dichterbij en nu kan ik nu met trots zeggen: I did it!
Deze versie is precies zoals ik wou, misschien zelfs nog beter dan de versie die ik wou nastreven !
Het was dan ook ineens het perfecte cadeau voor mijn vriend die deze week jarig was. 🤭
Smeuïge Brookie :
Ingrediënten :
Voor het brownie deel :
150 g pure chocolade
100 g boter
100 g suiker
2 eieren
75 g bloem
1 tl vanille-extract
Snufje zout
Voor het cookie deel :
125 g boter
125 g lichtbruine basterdsuiker
60 g kristalsuiker
1 ei
180 g bloem
100 g (pure) chocolade (in stukjes)
½ tl bakpoeder
Snufje zout
Bereiding :
Brownie-deeg:
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht) en bekleed een vierkante bakvorm (20x20 cm) met bakpapier.
Smelt de chocolade en boter au bain-marie. Laat iets afkoelen.
Klop in een kom de suiker, eieren en vanille-extract. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng.
Zeef de bloem en zout erbij en spatel dit door het mengsel tot een gladde massa.
Cookie-deeg:
Klop de boter met beide suikers tot een romig mengsel.
Voeg het ei toe en klop door. Meng de bloem, bakpoeder en zout erdoor tot een stevig deeg. Roer de chocoladestukjes er als laatste door.
Samenstellen:
Giet het brownie-deeg in de bakvorm en strijk glad.
Verdeel vervolgens klodders van het cookie-deeg bovenop het brownie-deeg.
Bakken:
Bak de Brookie 18-tal minuten in de oven.
Laat afkoelen in de vorm voor een smeuïge binnenkant.
Nu komt het moeilijkste maar belangrijkste deel voor dé perfect smeuïge Brookie :
Nadat je de Brookie hebt laten afkoelen in de vorm, is het belangrijk om hem nog een paar uur (of, nog beter, een hele nacht) in de koelkast te laten staan.
Dit is misschien het moeilijkste gedeelte, omdat je het liefst meteen zou willen aanvallen. But believe me, it's worth waiting for. 😉
Waarom dit werkt:
Door de Brookie in de koelkast te laten rusten, krijgen de smaken de kans om zich helemaal te ontwikkelen en het brownie-gedeelte wordt lekker fudgy en smeuïg.
De koude zorgt er ook voor dat de verschillende texturen (de zachte brownie en de knapperige cookie) nog beter tot hun recht komen.
Dus, houd vol en probeer de Brookie pas aan te snijden nadat hij goed gekoeld is voor de ultieme smaakervaring! 🍫🍪
Ik ben benieuwd naar jouw ervaring.
Laat je me iets weten wat je ervan vond als je dit recept hebt geprobeerd? Of misschien wel je eigen variant hebt gemaakt? 🤭
Ik hoop alleszins dat jij even veel plezier hebt aan het bakken/experimenteren als ik en dat het je nog meer smaakt.
Liefs,
Sarah 🌹
Comments