top of page

Carrot cake met een vleugje essentiële olie – perfect voor onze Walk & Talk

Foto van schrijver: Sarah CornelisSarah Cornelis


Voor mij is het begeleiden van de Walk & Talk-sessies een mooi evenwicht tussen energie geven en ontvangen.

Als HSP'er ben ik me heel bewust van het belang van die balans.


Tijdens deze wandeling wil ik de ruimte bieden voor rust, verbinding en zachtheid – zowel voor jou als voor mezelf.

Daarom neem ik ook graag een moment om iets lekkers klaar te maken, zoals deze

carrot cake, die zowel voedzaam als oppeppend is.

De smaken van kaneel en sinaasappel passen perfect bij de herfst en geven een instant warm gevoel.

Op vrijdag zondag 3 november en vrijdag 22 november trekken we samen in de

Wechelse Bossen.

We maken een rustige wandeling, nemen bewust pauzes en genieten bewust van de natuur.

De ademhalingsoefeningen onderweg zijn erop gericht om je dieper in contact met jezelf te brengen.

Voor wie het wil, kunnen we een druppeltje essentiële olie gebruiken om het effect van de ademhaling nog dieper te ervaren.


Als afsluiter trakteer ik je graag op een met liefde huisgemaakt gebakje.

Deze week is het een stukje homemade carrot cake.

Voor deze cake experimenteerde ik met de essentiële oliën.

Met een paar druppels sinaasappel, kaneel (cassia) en kruidnagel (clove) wordt de cake helemaal “af” en krijgt hij een heerlijke herfsttoets.


Natuurlijk kun je het recept ook maken zonder essentiële oliën, met gewoon kaneel en een snuifje kruidnagelpoeder.

Carrot cake met essentiële olie

Carrot cake voor, na of tijdens de wandeling

Deze cake is ideaal voor een herfstwandeling of als tussendoortje. Hij is snel klaar en voedzaam genoeg om even op door te kunnen.


Praktische informatie voor de Walk & Talk:

  • Locatie: Wechelderzande (exacte plek volgt)

  • Wanneer: Vrijdag 22 november om 13:00 uur

  • Duur: ± 1,5 uur (inclusief adempauzes)

  • Bijdrage: €10 p.p.

 

Ingrediënten voor de carrot cake

Voor ongeveer 8-10 stukken cake, bereidingstijd 15 minuten en baktijd 35-45 minuten.

Voor de cake:

  • 3 eieren

  • 150 gram geraspte wortel

  • 125 gram havervlokken

  • 230 gram kwark

  • 2 druppels essentiële 'orange' olie (food grade, zoals de pluslijn bijYoung Living) of sap van 1 mandarijn

  • 30 gram zonnebloemolie

  • 75 gram honing

  • 2 eetlepels kaneel of 1 eetlepel kaneel + 1 druppel essentiële cassiaolie

  • een snufje gemalen kruidnagel of 1 druppel essentiële clovegelolie

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 75 gram noten, grof gehakt (bijv. walnoten of pecannoten)


Voor het glazuur:

  • 3 eetlepels kwark

  • 1 eetlepel honing

  • 1 theelepel vanille-extract


Stap 1: Oven voorverwarmen en bakvorm voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een cakevorm of springvorm (20 cm diameter) met bakpapier.


Stap 2: Meng de natte ingrediënten

In een grote kom, klop je de eieren los en voeg je de kwark, zonnebloemolie, honing, sinaasappelsmaak (essentiële olie of mandarijnsap), en vanille-extract toe. Meng tot je een glad mengsel hebt.


Stap 3: Voeg de droge ingrediënten toe

Voeg de havervlokken, bakpoeder, kaneelsmaak (essentiële olie of poeder), kruidnagelsmaak (essentiële olie of gemalen kruidnagel) en een snufje zout toe aan het natte mengsel. Roer goed door.


Stap 4: Meng de wortels en noten

Voeg de geraspte wortel en gehakte noten toe en meng voorzichtig door het beslag.


Stap 5: Bak de cake

Giet het beslag in de bakvorm en bak in de oven gedurende 35-45 minuten. De cake is klaar als een prikker er schoon uitkomt.


Stap 6: Laat afkoelen en maak het glazuur

Meng de kwark, honing en vanille voor het glazuur en smeer dit over de cake wanneer deze is afgekoeld en laat het geheel nog een uurtje rusten in de ijskast.

 

Proef deze cake tijdens de Walk & Talk


Een stukje van deze carrot cake is de perfecte afsluiter van onze wandeling.

Je krijgt een lekker herfstgevoel, en het is ideaal om de dag met wat extra energie verder te zetten.

Mocht je de cake thuis ook eens proberen, laat zeker weten hoe hij smaakt!

Heb je vragen over de wandeling, het recept of de oliën die ik gebruik?

Stuur gerust een berichtje of reageer hieronder.


WIl je mee gaan wandelen? Contacteer me dan effe hier via Whatsapp

Hopelijk tot dan – we maken er samen een gezellige namiddag van.

コメント


bottom of page