Voor mij is het begeleiden van de Walk & Talk-sessies een mooi evenwicht tussen energie geven en ontvangen.
Als HSP'er ben ik me heel bewust van het belang van die balans.
Tijdens deze wandeling wil ik de ruimte bieden voor rust, verbinding en zachtheid – zowel voor jou als voor mezelf.
Daarom neem ik ook graag een moment om iets lekkers klaar te maken, zoals deze
carrot cake, die zowel voedzaam als oppeppend is.
De smaken van kaneel en sinaasappel passen perfect bij de herfst en geven een instant warm gevoel.
Op vrijdag zondag 3 november en vrijdag 22 november trekken we samen in de
Wechelse Bossen.
We maken een rustige wandeling, nemen bewust pauzes en genieten bewust van de natuur.
De ademhalingsoefeningen onderweg zijn erop gericht om je dieper in contact met jezelf te brengen.
Voor wie het wil, kunnen we een druppeltje essentiële olie gebruiken om het effect van de ademhaling nog dieper te ervaren.
Als afsluiter trakteer ik je graag op een met liefde huisgemaakt gebakje.
Deze week is het een stukje homemade carrot cake.
Voor deze cake experimenteerde ik met de essentiële oliën.
Met een paar druppels sinaasappel, kaneel (cassia) en kruidnagel (clove) wordt de cake helemaal “af” en krijgt hij een heerlijke herfsttoets.
Natuurlijk kun je het recept ook maken zonder essentiële oliën, met gewoon kaneel en een snuifje kruidnagelpoeder.

Carrot cake voor, na of tijdens de wandeling
Deze cake is ideaal voor een herfstwandeling of als tussendoortje. Hij is snel klaar en voedzaam genoeg om even op door te kunnen.
Praktische informatie voor de Walk & Talk:
Locatie: Wechelderzande (exacte plek volgt)
Wanneer: Vrijdag 22 november om 13:00 uur
Duur: ± 1,5 uur (inclusief adempauzes)
Bijdrage: €10 p.p.
Ingrediënten voor de carrot cake
Voor ongeveer 8-10 stukken cake, bereidingstijd 15 minuten en baktijd 35-45 minuten.
Voor de cake:
3 eieren
150 gram geraspte wortel
125 gram havervlokken
230 gram kwark
2 druppels essentiële 'orange' olie (food grade, zoals de pluslijn bijYoung Living) of sap van 1 mandarijn
30 gram zonnebloemolie
75 gram honing
2 eetlepels kaneel of 1 eetlepel kaneel + 1 druppel essentiële cassiaolie
een snufje gemalen kruidnagel of 1 druppel essentiële clovegelolie
2 theelepels bakpoeder
75 gram noten, grof gehakt (bijv. walnoten of pecannoten)
Voor het glazuur:
3 eetlepels kwark
1 eetlepel honing
1 theelepel vanille-extract
Stap 1: Oven voorverwarmen en bakvorm voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een cakevorm of springvorm (20 cm diameter) met bakpapier.
Stap 2: Meng de natte ingrediënten
In een grote kom, klop je de eieren los en voeg je de kwark, zonnebloemolie, honing, sinaasappelsmaak (essentiële olie of mandarijnsap), en vanille-extract toe. Meng tot je een glad mengsel hebt.
Stap 3: Voeg de droge ingrediënten toe
Voeg de havervlokken, bakpoeder, kaneelsmaak (essentiële olie of poeder), kruidnagelsmaak (essentiële olie of gemalen kruidnagel) en een snufje zout toe aan het natte mengsel. Roer goed door.
Stap 4: Meng de wortels en noten
Voeg de geraspte wortel en gehakte noten toe en meng voorzichtig door het beslag.
Stap 5: Bak de cake
Giet het beslag in de bakvorm en bak in de oven gedurende 35-45 minuten. De cake is klaar als een prikker er schoon uitkomt.
Stap 6: Laat afkoelen en maak het glazuur
Meng de kwark, honing en vanille voor het glazuur en smeer dit over de cake wanneer deze is afgekoeld en laat het geheel nog een uurtje rusten in de ijskast.
Proef deze cake tijdens de Walk & Talk
Een stukje van deze carrot cake is de perfecte afsluiter van onze wandeling.
Je krijgt een lekker herfstgevoel, en het is ideaal om de dag met wat extra energie verder te zetten.
Mocht je de cake thuis ook eens proberen, laat zeker weten hoe hij smaakt!
Heb je vragen over de wandeling, het recept of de oliën die ik gebruik?
Stuur gerust een berichtje of reageer hieronder.
WIl je mee gaan wandelen? Contacteer me dan effe hier via Whatsapp
Hopelijk tot dan – we maken er samen een gezellige namiddag van.
コメント